100% SIGURNA KUPOVINA

Valuta
Rasvjeta za svačiji ukus!     Najveći izbor  &  Najbolje cijene
 • icon

  BESPLATNA DOSTAVA
  za narudžbe iznad 499,99 Kn, dostava je besplatna!

Žarulje

Artikli 1 do 50 od 215 ukupno

Stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Mreža  Lista 

Postavi rastući poredak

Artikli 1 do 50 od 215 ukupno

Stranica:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Mreža  Lista 

Postavi rastući poredak

Novi izazovi za rasvjetu - žarulje

Svijet rasvjete nalazi se na prekretnici. Ukidanje konvencionalnih žarulja, čija se proizvodnja unazad nekoliko godina postupno zabranjuje, za proizvođače rasvjete predstavlja izazov jer moraju razviti i proizvesti primjerenu zamjenu za žarulje. Žarulja nije bila samo prva električna rasvjeta, već dugi niz godina i jedini odnosno prevladavajući izvor svjetlosti. Iako već nekoliko godina na tržištu postoje odgovarajuće zamjene za žarulje, tome se moraju prilagoditi i korisnici te započeti koristiti do sada nekonvencionalnu rasvjetu te se naviknuti na njezinu posebnost.

Halogena svjetla – odlična alternativa

Prema boji i reproduciranju svjetlosti halogeno je svjetlo najsličnije žarulji. Usprkos dvostruko dužem životnom vijeku, halogeno je svjetlo, poput žarulje, izvor topline, dakle manje energetski učinkovita rasvjeta kod koje se samo 5% energije pretvara u svjetlost, a ostatak u toplinu. Zbog manje učinkovite energetske bilance brojna halogena svjetla zabranjena su kao i žarulje.

Energetski štedljiva rasvjeta

Kao što samo ime kaže, npr. energetski štedljivo svjetlo kao energetski učinkovita rasvjeta predstavlja alternativu dobrim starim žaruljama. Energetski štedljiva rasvjeta svoju snagu dokazuje posebno za vrijeme neprekinutog rada. Uštede energije koje na taj način možemo ostvariti više nego dobro pokrivaju donekle veće troškove kupnje. No troškovno ugodna i energetski štedljiva svjetla nemaju samo prednosti: često paljenje i gašenje šteti  učinkovitosti te rasvjete. Kod uključivanja se većina štedljivih svjetala pali nakon kratkog kašnjenja. Na kraju životnog vijeka tu energetski štedljivu rasvjetu potrebno je odložiti među posebne otpatke jer energetski štedljiva rasvjeta sadrži manje količine žive.

Otkrivanje novih mogućnosti LED rasvjete

Najnoviji razvoj na tržištu rasvjete bez sumnje predstavljaju male LED svjetiljke – poluprovodni kristali koji za vrijeme protoka struje počinju svijetliti. Njihov razvoj stariji je od 100 godina, ali tek u posljednje vrijeme predstavljaju pravu alternativu za opću tehniku osvjetljenja. Prednost LED rasvjete je prije svega u njezinoj dugoj životnoj dobi (20 000 do 50 000 sati), energetskoj učinkovitosti (njima možemo, u usporedbi sa žaruljama, uštedjeti do 90% energije), a osim toga potrebno ih je održavati i ne zrače UV/IR svjetlost. Kompaktnost LED komponenti uvelike doprinosi tome da se kao rasvjeta mogu koristiti u filigranskim i kompaktnim svjetlima.

Rasvjeta na Volino.hr – svjetlosna raznolikost u svim formatima

Nekada je tema rasvjete zapravo bila završena ako smo se govorili o klasičnim žaruljama. A danas zapravo na raspolaganju imamo široku paletu najrazličitije rasvjete.

Energetski štedljiva rasvjeta troškovno je najugodnija i učinkovita za vrijeme neprekinutog rada. Rasvjeta s halogenom tehnikom emitira posebno intenzivnu i učinkovitu svjetlost. LED svjetla imaju iznimno dugi životni vijek i jako su štedljiva. A svjetlosne cijevi svojom raznolikosti zadovoljavaju sve prostorne zahtjeve.

Osim toga postoji još i posebna rasvjeta koja prkosi temperaturi (npr. kod modeliranja i za vrijeme bavljenja hobijima). I sasvim obične žarulje danas su na raspolaganju u svim mogućim oblicima, bojama i efektima.

Želje kupaca vodile su do zanimljivih inovacija na području rasvjete. Tako na primjer postoji rasvjeta koja izgleda kao halogena i tako ih se i ugrađuje, a zapravo rade na principu LED svjetiljka. Na takav se način halogena svjetla učestalim korištenjem bez problema mogu preoblikovati u štedljivo LED svjetlo bez da bi pri tome izgubila karakteristični izgled.